KOKO GLIUKOZIDAS (APG) 50%, L

7,80 €
Dydis / talpa
Kiekis

    Available: 

Parametras

Savybė

Koko glikozidas

Koko gliukozidai, APG, alkyl poli glikozidai, alkyl C12-C14 poliglikozidai, kokosų glikozidai, coco glucoside, palm kernel/Coco Glucoside

Formulė

Mišinys

Struktūra

IUPAC

D-Glucopyranose, oligomeric, C10-16-alkyl glycosides

CAS

110615-47-9, 68515-73-1

Molinė masė

Mišinys

Tankis

1,15 g/mL 20 °C

Tirpumas

Maišosi su vandeniu ir daugeliu polinių tirpiklių

 

Kokoso gliukozidas veikia kaip paviršinio aktyvumo ir putojanti medžiaga. Jis yra pagamintas iš atsinaujinančių žaliavų ir yra lengvai biologiškai skaidomas. Tai medžiaga lengvai tirštinanti ir pasižyminti puikiomis putojimo savybėmis. Tai taip pat naudojama masės balanso RSPO. Be etoksilatų, sulfatų ir be konservantų. Tai pagerina putų kokybę ir suteikia švelnumo bei skaidrumo formulėms. Jis yra suderinamas su daugeliu kitų paviršinio aktyvumo medžiagų, tirštiklių ir net katijoninių kondicionuojančių polimerų. Jis švelnus odai ir plaukams. Jis yra šaltai apdorojamas ir tinka aiškioms formulėms. Jis atitinka ECOCERT ir COSMOS standartus. Vandenyje besimaišanti nejoninė paviršiaus aktyvioji medžiaga, naudojama įvairiose srityse, įskaitant kietų paviršių ir didelio našumo valymo priemones, kosmetikoje, pasižymi puikiomis drėkinamosiomis ir puikiomis riebiųjų nešvarumų pašalinimo savybėmis, greitai ištirpsta, nėra gelio diapazono ir gerai skalaujama. Dažniausiai naudojama, kaip vandenyje tirpus emulsiklis.

Privalumai:

·       Lengvai biologiškai skaidomas

·       Užtikrina analogišką veikimą kaip nonilfenolio etoksilatų (NPE) paviršiaus aktyviųjų medžiagų ir daugeliu atvejų geriau veikia nei pirminio alkoholio etoksilato (PAE) paviršiaus aktyviosios medžiagos.

·       Puikus drėkinimo efektyvumas

·       Tirpus vandenyje

·       Tirpsta daugumoje polinių organinių tirpiklių

·       Šaltos gamybos

·       Chemiškai stabilus esant praskiestoms rūgštims, bazėms ir druskoms

·       Suderinamas su anijoninėmis, katijoninėmis ir kitomis nejoninėmis paviršinio aktyvumo medžiagomis

 

Kosmetikoje kokoso poligliukozidai kitaip APG naudojami kaip nejoninės prigimties paviršiaus aktyvūs komponentai. Jie laikomi naujos kartos žali surfaktantai, kurie laikomi nealergizuojančiais, drėkinančiais ir gaminami iš atsinaujinančių šaltinių. Koko gliukozidai naudojami įvairiose kosmetinėse formuluotėse dėl savo švelnumo ir saugumo jautriai odai. Šis PAM pasižymi geru putojimu ir drėkinimo efektu, bei sumažina paviršiaus įtempimą. APG galima sutikti ekologiškuose šampūnuose, skalbikliuose, kūno prausikliuose, kūdikių priemonėse, kūno losjonuose, kremuose bei kituose produktuose. Naudojamos koncentracijos nuo 2% iki 20%, priklausomai nuo to, ar naudojamas kaip pagrindinis ar kaip antrinis surfaktantas. Pvz.: 10% - 20% (Veido prausiklyje), 15% - 30% (dušo želė, vonios putos, šampūnas).

Valymo pramonėje kokoso glikozidas naudojamas kietų paviršių valiklių gamyboje, stipraus veikimo valikliuose, koncentratuose. Dėl savo stiprių drėkinimo savybių bei gerų emulsavimo savybių puikiai leidžia susimaišyti vandeniui ir riebalinei fazei, tokiu būdu palengvinant valymo procesus. Kadangi medžiaga yra labai putojanti, ji puikiai tinka naudoti gaminant aktyvias putas. Dėl turimo Dėl natūralios prigimties, puikiai tinka naudoti valymo priemonėse, kurios naudojamo lauke ir gali patekti į gamtą.

Dažų ir dangų gamyboje kokoso glikozidas naudojamas siekiant padidinti paviršiaus drėkinimo efektą, kad būtų galima pasiekti geresnį sukibimą su paviršiumi, o tuo pačiu leistų lengviau susimaišyti riebalinės fazės ingredientams su vandeninės fazės ingredientais.

Žemės ūkyje APG naudojamas purškiant laukus, augalus įvairiais preparatais, tam, kad pasisavinimas per lapus būtų efektyvesnis. Alkil poliglikozidas yra analogiškas augalų ląstelių membranose esantiem poligliukozidam, todėl sudrėkina lapų paviršių, taip purškiamam preparatui tampa lengviau prilipti ir išsilaikyti ant lapo, tokiu būdu padidėja kontakto laikas, bei įsisavinimo efektyvumas. Tuo pačiu leidžia tolygiau pasiskirstyti veikliosioms medžiagoms, kurios dažnu atveju yra hidrofobinės ir yra linkusios persistoti į dvi skirtingas fazes.

Tekstilės pramonėje naudojamas stipriai užterštų audinių išvalymui nuo riebalinės ar baltyminės kilmės nešvarumų.

Popieriaus pramonėje naudojamas popieriaus formavime, kad gauti geresnį sukibimą, tankesnę struktūrą.

Mokyklų eksperimentuose oksiranas naudojamas paviršiaus drėkinimo eksperimentuose, „magiško pieno“ meno eksperimentuose. Moksliniuose tyrimuose naudojamas tiriant ląstelių membranų pralaidumą, nes APG natūraliai randamas augalinės kilmės ląstelėse.

 

Svarbu: įdėkite prekę į krepšelį, užpildykite gavėjo anketos duomenis ir patvirtinkite užsakymą. Ačiū!

Taupydami Jūsų brangų laiką, užsakytas prekes pristatysime nurodytuoju adresu Jums patogiu metu visoje Lietuvoje!

*- Prekių nuotraukos gali neatitikti realios prekių ir jų pakuotės išvaizdos, spalvos, komplektacijos ar formos. Informacija prekės aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali nesutapti su informacija ant prekės pakuotės, bei nėra tikslus prekės panaudojimo būdas. Pateikti duomenys apie prekių likučius ir kainas tam tikrais atvejais gali skirtis nuo realios prekių kainos ir jų likučių

 

Signalinis žodis: ATSARGIAI

Pavojaus piktogramos:

Pavojingumo frazės:

H315 Dirgina odą

H319 Sukelia smarkų akių dirginimą

Atsargumo frazės:

P264 Po naudojimo kruopščiai nuplauti rankas

P280 Mūvėti apsaugines pirštines/ dėvėti apsauginius drabužius/ naudoti akių (veido) apsaugos priemones.

P302+P352 PATEKUS ANT ODOS: nuplauti dideliu kiekiu muilo ir vandens.

P332+P317 Jeigu sudirginama oda: kreiptis į gydytoją.

P362 Nusivilkti užterštus drabužius ir išskalbti prieš vėl juos apsivelkant

P305+P351+P338 PATEKUS Į AKIS: Kelias minutes atsargiai plauti vandeniu. Išimti kontaktinius lęšius, jeigu jie yra ir jeigu lengvai galima tai padaryti. Toliau plauti akis.

 

Panašios prekės

(8 other products in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password