VYNO RŪGŠTIS DL (-+), food grade, 99%, kg

4,46 €
11,16 €
Sutaupote 60%
Prekės dydis, kg
Kiekis

  • Condition: Išpardavimas!
  • Condition: −60%
  • Available: 

Parametras

Savybė

Vynuogių rūgštis

Vyno rūgštis, 2,3-dihidroksisukcinos rūgštis, trearo rūgštis raceminė rūgštis, uvo rūgštis, paravyno rūgštis, vyno akmuo, DL – vynuogių rūgštis

Formulė

C4H6O6

Struktūra

Vyno rugstis DL 2DVyno rugstis DL 3D

IUPAC

2,3-Dihidroksi butandioninė rūgštis

INCI

TARTARIC ACID

CAS

133-37-9

Molinė masė

150.087 g/mol

Tankis

1.737 g/cm3

Tirpumas

133 g/mL

Vyno rūgštis yra baltos spalvos kristalinė organinė rūgštis, natūraliai randama daugelyje vaisių, ypač vynuogėse, taip pat bananuose, tamarinduose ir citrusiniuose vaisiuose. Pati rūgštis dedama į maisto produktus kaip antioksidantas E334 ir suteikia savitą rūgštų skonį. Natūraliai esanti vyno rūgštis yra naudinga žaliava organinėje cheminėje sintezėje. Vyno rūgštis, alfa-hidroksikarboksirūgštis, yra diprotinė ir aldarinė rūgštis ir yra gintaro rūgšties dihidroksilo darinys.

Žemės ūkyje ši rūgštis naudojama kaip chelatinė medžiaga, skirta dirvožemio trąšose esantiems mikroelementams kompleksuoti. Pukiai chelatuoja aliuminio, vario, geležies, kalcio, magnio jonus. l-vyno rūgštis naudojama kaip naujos kartos bulvių dygimą stabdanti medžiaga sandėliavimo metu. Paruosiamas tirpalas 0,1-0,3mg/ml (0,1-0,3g/L) kuriame bulves nuplaunamos arba apipurskiamos. Daigų augimas sustabdomas iki 2 mėn, taip bulvės ilgiau išlieka nepakitusios ir tinkamos prekybai. Mokslinias tyrimais nustatyta, kad naudojant vyno rūgštį, rūgščiuose dirvožemiuose puikiai surišamas aliuminis, kuris nuodija augalus. Tręšiant augalus azotinėmis trąšomis rūgštėja dirvožemis, o rūgščioje terpėje tampa aktyvus aliuminis, kuri nuodija augalus pažeisdamas jų šaknis (jos tampa trumpesnės ir išbrinkusios) ir neleisdamas pasisavinti kalcio ir magnio. Taip augalai nyksta. Kalkinant dirvožemį keičiamas pH, bet kalkės neprasiskverbia į gilesnius dirvožemio sluoksnius, todėl aliuminį augalai gali toliau pasisavinti. Kadangi vynuogių rūgštis yra labai tirpi, ji prasiskverbia į giliuosius dirvožemio sluoksnius bei suriša aliuminį.

Metalo apdirbime vyno rūgštis naudojama metaliniams paviršiams, sudarytiems atitinkamai iš aliuminio, vario, geležies ir šių metalų lydinių, valyti. Ji naudojama žalvariui valyti, geležies ir plieno elektrolitiniam alavavimui, kitų metalų padengimui auksu ir sidabru. Puikiai tinka valant ir poliruojant metalus. Vyno rūgštis taip pat naudojama galvanizacijos procese kaip vienas iš komponentų padedančių tolygiai padengti metalais įvairius paviršius.

Farmacijoje vyno rūgštis ir jos dariniai turi daugybę panaudojimo būdų pvz.: ji kartu su citrinos rūgštimi naudojama gaminant šnypščiančias druskas geriamųjų vaistų skoniui pagerinti. Šios rūgšties kalio antimonilo junginys mažomis dozėmis įeina į sirupo nuo kosulio sudėtį kaip atsikosėjimą gerinanti priemonė.

Statybose vynuogių rūgštis naudojama cemente, gipse ir Paryžiaus gipse ar jų mišiniuose, kad sulėtintų džiūvimą ir palengvintų šių medžiagų tvarkymą. Vyno rūgštis plačiai naudojama kaip lėtinamoji medžiaga naftos telkiniuose, taip pat cemento pagrindo sistemose. Ji veikia lėtindama cemento rišimąsi, stabdydama tam tikras reakcijas cemento hidratacijos proceso metu. Ši rūgštis lėtina įvairius etapus, įskaitant etringito susidarymą ir C3A hidrataciją.

Kosmetikos gamyboje Naudojamas kaip pagrindinė daugelio natūralių kūno kremų sudedamoji dalis. Vyno rūgštis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir yra alfa hidroksi rūgštis (AHA). AHA rūgštys yra populiarios rūgštys odos priežiūros produktuose, pavyzdžiui, serumuose ir kaukėse. Dėl antioksidacinių ir šveičiamųjų savybių ji dažniausiai naudojama smulkioms linijoms ir raukšlėms, hiperpigmentacijai, spuogams, didelėms poroms ir matiniam / netolygiam odos atspalviui mažinti. Įdomu tai, kad in vitro tyrimai parodė, jog vyno rūgštį suskaidžius į darinius, vadinamus tartramidais, jos cheminė struktūra imituoja odos keramidų struktūrą. Laboratorijoje buvo įrodyta, kad šie tartramidai sėkmingai pakeičia keramidus odos lipidų matricos modelyje; tačiau nežinoma, ar ši nauda pasireiškia ir nepažeistai odai naudojant kosmetikos gaminius. Jo funkcijos (INCI):

  • pH reguliatorius: stabilizuoja kosmetikos pH
  • Maskuojamasis : Sumažina arba slopina produkto kvapą ar pagrindinį skonį

Maisto pramonėje vyno rūgštis plačiai naudojama kaip rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, ji suteikia malonų rūgštų skonį ir aštrų maisto produktų aromatą. Ji taip pat yra konservuojanti maisto medžiaga ir gali padėti stingti geliuose. Vyno rūgšties paprastai dedama į daugumą produktų, įskaitant gazuotus gėrimus, želatiną, vaisių drebučius ir putojančias tabletes. Ši rūgštis taip pat naudojama kaip saldainių ir įvairių gamintojų kepimo miltelių bei raugo sistemų sudedamoji dalis, kad gaminiai pakiltų.

Tekstilės pramonėje vynuogių rūgštis naudojama odos rauginimo tirpaluose kaip rūgštintojas ir antioksidantas, taip pat kaip dažų sudedamoji medžiaga, kuri padeda įsiskverbti į audinio gilumą, bei fiksuoti pigmentus jame.

Svarbu: įdėkite prekę į krepšelį, užpildykite gavėjo anketos duomenis ir patvirtinkite užsakymą. Ačiū!

Taupydami Jūsų brangų laiką, užsakytas prekes pristatysime nurodytuoju adresu Jums patogiu metu visoje Lietuvoje!

*- Prekių nuotraukos gali neatitikti realios prekių ir jų pakuotės išvaizdos, spalvos, komplektacijos ar formos. Informacija prekės aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali nesutapti su informacija ant prekės pakuotės, bei nėra tikslus prekės panaudojimo būdas. Pateikti duomenys apie prekių likučius ir kainas tam tikrais atvejais gali skirtis nuo realios prekių kainos ir jų likučių

Signalinis žodis: Pavojinga

Pavojaus piktogramos:

Pavojingumo frazės:

H318 Smarkiai pažeidžia akis

Atsargumo frazės:

Atsargumo frazės - prevencinės

P280 Mūvėti naudoti akių (veido) apsaugos priemones

Atsargumo frazės - atoveikis

P305+P351+P338 PATEKUS Į AKIS: atsargiai plauti vandeniu kelias minutes. Išimti kontaktinius lęšius, jeigu jie yra ir jeigu lengvai galima tai padaryti. Toliau plauti akis

P310 Nedelsiant skambinti į APSINUODIJIMŲ KONTROLĖS IR INFORMACIJOS BIURĄ/kreiptis į gydytoją

Panašios prekės

(8 other products in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password