CETEARILO ALKOHOLIS 68/50P, kg

2,20 €
Prekės dydis, kg
Kiekis

    Available: 

Parametras

Savybė

Cetearilo alkoholis

Sotieji alkoholiai C16-C18, cetostearilo alkoholis, cetilo stearilo alkoholiai

Formulė

C34H72O2

Struktūra

Cetearilo alkoholis 2DCetearilo alkoholis 3D

IUPAC

Heksadekan 1- olis, oktadekan 1-olis - hexadecan-1-ol, octadecan-1-ol

INCI

CETEARYL ALCOHOL

CAS

67762-27-0

Molinė masė

512.9 g/mol

Tankis

0,81 g/mL 20 °C

Tirpumas

Tirpsta riebaluose/aliejuose ir organiniuose tirpikliuose, vandenyje < 0.001 g/l

Cetostearilo alkoholis, cetearilo alkoholis arba cetilsterilo alkoholis yra riebalų alkoholių mišinys, sudarytas daugiausia iš cetilo (16 C) ir stearilo alkoholių (18 C), priskiriamas riebalų alkoholių grupei. Jis naudojamas kaip emulsijų stabilizatorius, drumstiklis, putojimą didinanti paviršiaus aktyvioji medžiaga, taip pat kaip vandeninė ir nevandeninė klampą didinanti medžiaga. Jis suteikia odai minkštinamojo pojūčio ir gali būti naudojamas emulsijose "vanduo aliejuje", "aliejus vandenyje" ir bevandeniuose preparatuose.

Privalumai

  • Efektyvus minkštiklis ir kondicionierius, skirtas odos ir plaukų plovimo ir priežiūros kosmetikai,
  • suteikia odai ir plaukams švelnumo,
  • atkuria plaukų elastingumą ir minkštumą,
  • reologinis modifikatorius (pagerina preparatų konsistenciją),
  • putų stabilizatorius,
  • stabilizuoja emulsijas, pavyzdžiui, aliejaus vandenyje (O/W), vandens aliejuje (W/O) ir bevandenius preparatus,
  • nesukelia alerginių reakcijų,
  • pagamintas iš atsinaujinančių augalinių žaliavų.
  • HLB 15,5 (sukuria emulsijas "aliejus vandenyje", bet tik ribotai).

Kosmetikoje cetearilo alkoholis naudojamas kaip minkštiklis. Jis padeda sutirštinti kremus ir juos stabilizuoti. Jis minkština ir apsaugo odą be riebaus pojūčio poveikio, padeda suteikti švelnų, prabangų pojūtį ir veiksmingai drėkina odą, suteikdamas jai švelnumo ir elastingumo. Cetearilo alkoholio sudėtyje daugiausia yra cetilo alkoholio (cetilo alkoholio) ir stearilo alkoholio (stearilo alkoholio). Jis leidžiamas naudoti ekologiškoje kosmetikoje, nes yra natūralios kilmės. Produktas yra lengvai naudojamas kosmetikos emulsijų, pavyzdžiui, kremų, losjonų ir plaukų priežiūros priemonių, ingredientas. Padeda stabilizuoti aliejaus ir vandens mišinius (emulsijas), nors pats savaime neveikia kaip emulsiklis. Naudojamas aliejinei fazei sutirštinti kūno sviestuose, lūpų balzamuose, losjonuose, kūno šveitikliuose, kietuose šampūnuose ir kituose namų sąlygomis gaminamuose kūno priežiūros ir higienos produktuose. Sumažina kosmetikos paviršiaus įtempimą ir prisideda prie tolygaus produkto pasiskirstymo, kai jis naudojamas. Cetearilo alkoholis sutinkamas šiuose produktuose: šampūnai, kondicionieriai, serumai, plaukų kaukės, plaukų dažymui skirti preparatai, plaukų geliai, rankų, kojų ir kūno kremai, akių kremai, kremai nuo raukšlių, apsauginiai kremai nuo saulės, kremai po skutimosi, savaiminio įdegio kremai, losjonus, drėkinamuosius kremus (įskaitant skirtus vaikams), veido ir kūno prausimosi priemonės, šveičiamieji šveitikliai, preparatai nuo spuogų, makiažo pagrindai, makiažo pagrindai, blakstienų tušas, akių pieštukai, lūpų dažai, lūpų balzamai, makiažo valikliai, depiliacijos preparatai. Prieš naudojimą ištirpinkite (54°C) arba įpilkite į karšto vandens fazę. Įprastas naudojimo lygis 0,5-10 %. Jo pagrindinės funkcijos (INCI)

  • minkštiklis: minkština ir lygina odą
  • Emulsiklis : skatina nesimaišančių skysčių mišinių susidarymą, keisdamas tarpfazinį įtempimą (vandens ir aliejaus).
  • Emulsijos stabilizavimas: skatina emulsinimo procesą ir gerina emulsijos stabilumą bei galiojimo laiką.
  • Putų stiprinimas: gerina susidariusių putų kokybę, didindamas vieną ar daugiau iš šių savybių: tūrį, tekstūrą ir (arba) stabilumą.
  • drumstiklis: Mažina kosmetikos skaidrumą arba permatomumą
  • Paviršinio aktyvumo medžiaga : Mažina kosmetikos paviršiaus įtempimą ir padeda tolygiai paskirstyti produktą, kai jis naudojamas
  • Klampa: didina arba mažina kosmetikos klampumą.

Baseinuose cetearilo alkoholis yra kai kurių "skystų baseinų dangų" veiklioji sudedamoji dalis (sudaro nelakaus paviršiaus sluoksnį, mažinantį vandens garavimą, su juo susijusius garavimo šilumos nuostolius ir taip išlaikantį šilumą baseine). Naudojant tokias priemones baseinų vanduo išlieka šiltas nors aplinkos oras gali būti gana žemas. Esant neigiamoms temperatūroms šis monomolekulinis sluoksnis neleidžia formuotis ledo kristalams.

Tepalų pramonėje cetearilo alkoholis plačiai naudojamas kaip tepalų, dervų, ingredientas. Jis naudojamas kaip emulsiklis ir tirštiklis tepaluose, kad suteiktų pageidaujamą konsistenciją, lipnumą ir išsilaikymą ant paviršiaus. Jis taip pat naudojamas kaip ekologiškas veržlių ir varžtų tepalas.

Valymo pramonėje naudojamas skalbimo priemonėse audinių valymui, tuo pačiu jiems suteikiant švelnumo pojūtį. Cetearilo alkoholis puikiai tinkamas vilnonių ar šilkinių audinių priežiūrai, nes vilna lieka minkšta, elastinga ir nepasižymi “badančiu” poveikiu odai.

Gyvulininkystėje cetearilo alkoholis naudojamas veterinariniuose preparatuose sudirgusios odos gydymui ir/arba labia švelnioms gyvūnų kailio priežiūros priemonėms gaminti. Naudojant tokias priemones, gyvūnų kailis tampa puresnis, didesnės apimties, bet patys gyvūnai papildoai nesikaso, nes jų oda nesudirginama.

Edukacijoje cetearilo alkoholis naudojamas tiek gaminant tiek ir sutinkant produktuose, kurie naudojami ant odos dekoratyviniais tikslais (kūno dažai, markeriai, blizgučiai, žaislinė kosmetika, Helovino kosmetika ir pan.

Svarbu: įdėkite prekę į krepšelį, užpildykite gavėjo anketos duomenis ir patvirtinkite užsakymą. Ačiū!

Taupydami Jūsų brangų laiką, užsakytas prekes pristatysime nurodytuoju adresu Jums patogiu metu visoje Lietuvoje!

*- Prekių nuotraukos gali neatitikti realios prekių ir jų pakuotės išvaizdos, spalvos, komplektacijos ar formos. Informacija prekės aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl nėra tiksli naudojimo instrukcija ir gali nesutapti su informacija ant prekės pakuotės. Pateikti duomenys apie prekių likučius ir kainas tam tikrais atvejais gali skirtis nuo realios prekių kainos ir jų likučių

Signalinis žodis: Netaikoma

Pavojaus piktogramos: Netaikoma

Pavojingumo frazės: Netaikoma

Atsargumo frazės: Netaikoma

Panašios prekės

(8 other products in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password