GLICERYL TRIACETATAS, Triacetinas (E1518 food grade), L

6,30 €
Dydis / talpa
Kiekis

  • Condition: Išpardavimas!
  • Available: 

Parametras

Savybė

Gliceryl triacetatas

Triacetinas

Formulė

C9H14O6

Struktūra

 

IUPAC

1,3-Diacetiloksipropan-2-yl acetatas - 1,3-Diacetyloxypropan-2-yl acetate

CAS

102-76-1

Molinė masė

218.205 g/mol

Tankis

1.155 g/cm3 (20 °C)

Tirpumas

6.1 g/l vandenyje

 

 

Triglicerido 1,2,3-triacetoksipropanas yra dažniau žinomas kaip triacetinas, glicerino triacetatas arba 1,2,3-triacetilglicerolis. Tai yra glicerolio ir acetilinimo medžiagų, tokių kaip acto rūgštis ir acto rūgšties anhidridas, triesteris. Tai bespalvis, klampus ir bekvapis skystis, esant standartinei temperatūrai ir slėgiui, turintis aukštą virimo temperatūrą ir žemą lydymosi temperatūrą. Jis yra švelnaus, saldaus skonio, kurio koncentracija yra mažesnė nei 500 ppm, tačiau esant didesnei koncentracijai jis gali pasirodyti kartokas.

Maisto pramonėje dažniausiai naudojamas kaip maisto priedas E1518, pavyzdžiui, kaip kvapiųjų medžiagų tirpiklis, slopina grybelio vystymąsi. Sutinkamas tabako pramonėje, kaip priedas cigarečių filtruose, kur sugeria dalį dervų ir sumažina kartų skonį. Ilgų kosminių misijų metu jis buvo laikomas galimu maisto energijos šaltiniu dirbtinėse maisto regeneravimo sistemose. Manoma, kad saugu gauti daugiau nei pusę savo mitybos energijos iš triacetino.

Medicinoje triacetino plastifikavimo galimybės buvo panaudotos sintetinant biologiškai skaidomą fosfolipidinio gelio sistemą, skirtą skleisti vėžinį vaistą paklitakselį. Tyrimo metu triacetinas buvo derinamas su PTX, etanoliu, fosfolipidu ir vidutinės grandinės trigliceridu, kad susidarytų gelio-vaisto kompleksas. Tada šis kompleksas buvo suleistas tiesiai į gliomą turinčių pelių vėžio ląsteles. Gelis lėtai suskaidė ir palengvino ilgalaikį PTX išsiskyrimą į tikslines gliomos ląsteles. Be to, preliminarūs tyrimai taip pat rodo, kad triacetinas gali būti naudojamas tiesiogiai gydyti glioblastomą. Tyrimo metu nustatyta, kad triacetinas yra perspektyvus acetatų papildymo tarpininkas - terapija, kuri slopina glioblastomos ląstelių augimą.

Automobilių kure triacetinas taip pat gali būti naudojamas kaip kuro priedas su antidetonacinėmis savybėmis benzino gamyboje. Taip pat gliceryl triacetatas naudojamas kaip priedas biodyzeline pagerinantis užšąlimo temperatūrą, bei sumažinantis jo klampą.

Kosmetikoje triacetinas naudojamas makiažo sudėtyje, nagų lakų gamyboje, bei švelniuose nagų valymo produktuose. Taip pat naudojamas kaip kvapų ir aromatų tirpiklis, todėl naudojamas aromatingų produktų gamyboje siekiant išgauti ir išlaikyti skaidrius, vientisus ir homogeniškus produktus. Gliceryl triacetatas padeda išlaikyti kosmetikos produktus apsaugotus nuo bakterinio augimo nenaudojant stiprių sintetinių konservantų, pvz. parabenų, tiazolinų ir kt. Jis taip pat naudojamas kaip plastifikatorius, suteikiantis gaminiui tekstūrą, kuri yra lygi ir patraukli akiai, nesutraukant plėvelės.

 

Svarbu: įdėkite prekę į krepšelį, užpildykite gavėjo anketos duomenis ir patvirtinkite užsakymą. Ačiū!

Taupydami Jūsų brangų laiką, užsakytas prekes pristatysime nurodytuoju adresu Jums patogiu metu visoje Lietuvoje!

*- Prekių nuotraukos gali neatitikti realios prekių ir jų pakuotės išvaizdos, spalvos, komplektacijos ar formos. Informacija prekės aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali nesutapti su informacija ant prekės pakuotės, bei nėra tikslus prekės panaudojimo būdas. Pateikti duomenys apie prekių likučius ir kainas tam tikrais atvejais gali skirtis nuo realios prekių kainos ir jų likučių

 

Signalinis žodis: Netaikoma

Pavojaus piktogramos: Netaikoma

Pavojingumo frazės: Netaikoma

Atsargumo frazės: Netaikoma

 

Panašios prekės

(8 other products in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password