GLICERYL MONOOLEATAS 99%, L

6,90 €
Dydis / talpa
Kiekis

    Available: 

Parametras

Savybė

Gliceryl oleatas

Monogliceryl oleatas, glyceryl mono oleatas, monooleinas, 2,3-dihydroxypropyl ester 9-octadecenoic acid; 2,3-dihydroxypropyl oleate; 9-octadecenoic acid, 2,3-dihydroxypropyl ester; 9-octadecenoic acid (9z) monoester with 1,2,3-propanetriol; 9octadecenoic acid (z), 2,3dihydroxypropyl ester; glycerin 1-monooleate; glycerin monooleate; glycerin oleate; glycerine monooleate; glycerol 1-monooleate

Formulė

C21H40O4

Struktūra

IUPAC

2,3-dihidroksipropil (E) oktadek 9 enoatas

CAS

25496-72-4

Molinė masė

356.5 g/mol

Tankis

0.942g/mL 20 °C

Tirpumas

Vandenyje netirpus

Etanolyje tirpus

Gerai maišosi su lakiaisiais junginiais bei organiniais tirpikliais

Gliceryl monooleatas - tai yra nesočioji riebalų rūgšties esteris su glicerinu, arba kitaip monogliceridas, turintis vieną dvigubąjį ryšį. Jis įeina į glicerofosfolipidų (alkoholis–glicerolis), augalų ir gyvūnų triacilglicerolių sudėtį. Gliceryl oleatas yra natūraliai randamas riebaluose kaip sudėtinė jų dalis, alyvuogių aliejuje – iki 81%, saulėgrąžų – iki 40%, arachiso aliejuje – iki 66 %, jautienos – apie 42%, kiaulienos – 37–44%, menkės – apie 30%.

            Maisto pramonėje gliceril monooleatas naudojamas kaip daugelio maisto produktų sudedamoji dalis. Tai yra įprasto žmogaus mitybos komponentas, kuris yra gyvūninių riebalų ir augalinių aliejų dalis. Pramonėje galima jį sutikti įvairių lubrikantų sudėtyje ir/arba kaip tepalą įvairių mechanizmų dalims. Taip pat galima jį sutikti ir tabako gaminiuose, kaip priedą, kuris išlaiko drėgmę, suteikia dūmams švelnumo pojūtį, bei sumažina dūmų temperatūrą ją sugerdamas.

Kosmetikoje gliceryl monooleatas yra naudojamas, kaip minkštiklis, drėkiklis, emulsiklis. Tai yra plaukų lipidų ir odos lipidų dalis ir turi pakartotinio maitinimo savybių. Naudojamas kaip emulsiklis ir nejoninė paviršiaus aktyvioji medžiaga įvairiose odos ir plaukų priežiūros priemonėse. Sukuria emulsijas „vanduo aliejuje“ (HLB vertė 3,5), tačiau taip pat gali būti naudojama kaip koemulsiklis ir tirštiklis aliejui vandenyje. Gliceryl oleatas yra PAM, paviršiaus aktyvi medžiaga, kuri padeda giliau įsiskverbti kitiems komponentams, arba kaip bazė O/W tipo produktuose, t.y. padedanti aliejiniuose kremuose, losjonuose išmaišyti ir paskirstyti vandeninius produktus. Dažniausiai naudojamas pridedant į aliejų / emulgatoriaus fazės formules. Tipinis naudojimo lygis: 0,5-3%. Jei naudojamas paviršinio aktyvumo medžiagų sistemose, įprastas naudojimo lygis yra 0,5–1%, todėl šampūnai vis tiek turėtų būti permatomi ir skaidrūs. Tik išoriniam naudojimui. Sutinkamas: kremuose, losjonuose, šampūnuose, dušo želė, skystuose muiluose, plaukų priemonėse.

Dažų pramonėje gliceryl oleatas naudojamas kaip bekvapių dažų bazė bei kaip sudėtinė dalis antikoroziniuose aliejuose ar antikoroziniuose tepaluose.

Kuro pramonėje gliceryl oleatas naudojamas kaip kuras ir/arba kuro priedas. Dažniausiai sutinkamas dyzelino/žibalo tipo kuruose. Dyzeline sumažina drumstimosi temperatūrą, o žibalo tipo kuruose naudojamas kaip žibalinių lempų ar deglų ekologiškas analogas.

Moksle gliceryl oleatas yra naudojamas pesticidų kūrime, kaip nešėjas bei inertinė medžiaga, kurioj lengviau pasiskirsto veikliosios medžiagos, nei vandenyje.

 

Svarbu: įdėkite prekę į krepšelį, užpildykite gavėjo anketos duomenis ir patvirtinkite užsakymą. Ačiū!

Taupydami Jūsų brangų laiką, užsakytas prekes pristatysime nurodytuoju adresu Jums patogiu metu visoje Lietuvoje!

*- Prekių nuotraukos gali neatitikti realios prekių ir jų pakuotės išvaizdos, spalvos, komplektacijos ar formos. Informacija prekės aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali nesutapti su informacija ant prekės pakuotės, bei nėra tikslus prekės panaudojimo būdas. Pateikti duomenys apie prekių likučius ir kainas tam tikrais atvejais gali skirtis nuo realios prekių kainos ir jų likučių

**- Produktas atitinka maisto priedui keliamus reikalvimus, bet nėra skirtas naudoti kaip maisto priedas.

 

Signalinis žodis: Netaikoma

Pavojaus piktogramos: Netaikoma

Pavojingumo frazės: Netaikoma

Atsargumo frazės: Netaikoma

 

 

Panašios prekės

(8 other products in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password