GLICERINAS 99,5% (E422, pharma grade), L

5,20 €
Dydis / talpa
Kiekis

    Available: 

Parametras

Savybė

Glicerinas

Glicerolis, 1,2,3-propantriolis, 1,2,3-trihidroksipropanas

Formulė

C3H5(OH)3

Struktūra

Glicerinas 2DGlicerinas 3D

IUPAC

Propan-1,2,3-triolis

INCI

GLYCERIN

CAS

56-81-5

Molinė masė

92,09382 g/mol

Tankis

1,261 g/cm3

Tirpumas

Su vandeniu maišosi bet kokiu santykiu.

Glicerinas, dar kitaip vadinamas gliceroliu – tai bespalvis, bekvapis, klampus saldaus skonio netoksiškas organinis junginys. Įeina į visų lipidų sudėtį. Jo panaudojimas yra labai platus:

Maisto pramonėje naudojamas kaip drėgmę maisto produktuose sulaikanti medžiaga, tirpiklis, saldiklis. Taip pat naudojamas kaip užpildas ruošiant neriebų maistą (sausainiai ir kt.) bei tirštiklis likeriuose. Kaip maisto priedas žymimas E numeriu – E422. Maisto pramonėje glicerinas naudojamas įrengimų judančių dalių tepimui. Naudojant kaip tepimo priemonę, negalima naudoti su juodaisiais metalais, nes glicerinas gerai sugeria drėgmę ir taip skatina juodųjų metalų koroziją.

Medicina ir farmacija. Naudojamas kaip švelninimo, sutepimo ir drėkinimo preparatas. Naudojamas alergenų imunoterapijos metu, įeina į įvairių preparatų sudėtį – sirupų nuo kosulio bei atsikosėjimą lengvinančių preparatų. Naudojamas kaip preparatas suteikiantis ir išlaikantis tabletės formą.

Kosmetikos gamyboje glicerinas naudojamas dantų pastų, burnos skalavimo priemonių, odos priežiūros priemonių, skutimosi kremų, plaukų priežiūros priemonių, muilų, įvairių tepalų, plaukų želės. Pagrindinė medžiaga iš kurios gaminamas muilas jautriai odai. Glicerinas naudojamas dėl didelio drėkinimo, apsauginio (apsaugo odą nuo agresijų), minkštinamojo (glotnios odos ir plaukų) arba drėgmę išlaikančios medžiagos (leidžia produktui išlaikyti skystą išvaizdą). Įrodyta, kad jis turi priešuždegiminę galią, kai yra įtrauktas į potencialiai dirginančius produktus, tokius kaip natrio laurilsulfatas. Pagrindinės INCI funkcijos:

  • Denatūrantas: Padaro kosmetiką nemalonią.Daugiausia dedama į kosmetiką, kurioje yra etilo alkoholio
  • Plaukų kondicionierius: padaro plaukus lengvai iššukuojamus, minkštus, minkštus ir žvilgančius ir (arba) suteikia apimties, lengvumo ir žvilgesio
  • Drėgmę išlaikanti medžiaga: išlaiko vandens kiekį kosmetikos gaminyje tiek pakuotėje, tiek ant odos
  • Burnos priežiūros/higienos priemonė: Suteikia kosmetinį burnos ertmės poveikį (valymas, dezodoravimas ir apsauga)
  • Odos kondicionavimas: palaiko gerą odos būklę
  • Odos apsauga: padeda išvengti žalingo išorinių veiksnių poveikio odai
  • Tirpiklis: ištirpina kitas medžiagas
  • Klampumo kontrolė: padidina arba sumažina kosmetikos klampumą
  • Kvepalai: Naudojamas kvepalams ir aromatinėms žaliavoms

Augaliniai ekstraktai. Gaminant tinktūras ekstrakcijos metodu, 10 % glicerolio tirpalas neleidžia etanolio ekstraktuose iš augalų nusėsti taninui. Naudojamas gaminant žolelių ekstraktus kaip bealkoholė tirpiklio alternatyva etanoliui. Iš alkoholio pagrindu pagamintų ekstraktų gali būti pašalinamas alkoholis ir pakeistas gliceroliu, kad ilgesnį laiką būtų išlaikomos jų savybės.

Elektroninių cigarečių skystis. Tabako pramonėje glicerinas naudojamas vandens pypkės (kaljano) tabakui drėkinti, bei suteikti intensyvesnio dūmo pojūtį. Dėl to dūmas tampa tirštesnis, gausiau rūksta, bei tabakas ne taip greitai apkarsta. Išradus ekektronines cigaretes labai aktyviai pradėtas naudoti glicerinas, kaip pagrindinė bazė, kur lengva pridėti aromatų, nikotino priedo ir pan. Kitaip tariant tai e-cigarečių skystis. Elektroninė cigaretė iš principo yra kaip įprastas inhaliatorius, nes viduje esantis glicerino ar jo mišinys yra išgarinamas kaitinimo elemento. Galime sutikti įvairių mišinių su gliceroliu. Pradedant nuo gryno glicerino iki 50/50 su propilenglikoliu. Kartais sutinkamas glicerino su 2% distiliuoto vandens mišinys, kuris yra švelnesnis nei glicerino su propilenglikoliu mišiniai. Įvairūs mišiniai ruošiami siekiant išgauti reikiamą klampą e-cigaretėms. Priklausomai nuo kaitinimo elemento tipo (spiralė ar plokštelė) reikalinga skirtinga skysčio klampa. Jei kaitinimo elementas yra plokštelė, tai galima naudoti tirštą bazę (gryną gliceriną), jei kaitinimo elementas yra spiralė tada reikia skystesnio skysčio, kad spėtų atitekėti ir būtų išgarintas, todėl naudojami glicerino/propilenglikolio mišiniai arba grynas propilenglikolis. Elektroninės cigaretės prietaisas primena cigaretę rūkaliams, įtraukiamas ir išpučiamas dūmas sukuria rūkymo iliuziją nors iš tiesų tai yra glicerolio garai. Nors daugelis e-cigarečių pardavėjų teigia jog tai yra sveikesnė alternatyva rūkymui, bei iš tiesų tai yra mažiau kenksminga altrnatyva, nes rūkant įprastas cigaretes į plaučius traukiami degimo produktai su garais, o rūkant elektroninę cigaretę traukiami tik garai, todėl nebelieka dervų, vėžį sukeliančių degimo produktų ir pan. Naudojant gliceriną kaip bazę elektroninėse cigaretėse galimas šalutinis poveikis: skysčių kaupimasis plaučiuose, nes glicerinas labai gerai pritraukia vandenį. Bet vis tiek tai nėra sveikatinantis produktas, nes rūkymas nėra būdingas jokiai kitai gyvūnų rūšiai.

➤ Svarbiausi faktai:

  • Glicerinas (VG) yra bespalvis, beveik bekvapis ir tirštas skystis, paprastai gaunamas iš augalinių aliejų, tokių kaip rapsų, saulėgražų, sojų pupelių arba palmių.
  • Maisto pramonėje jis naudojamas kaip saldiklis ir kaip maisto priedas drėgmei išlaikyti.
  • VG padaro e-skysčius saldesnio skonio.
  • Dėl savo klampumo glicerinas padidina garų debesis, t.y. dūmas tampa tirštesni,kai naudojamas e-skysčiuose.
  • Štai kodėl debesų ieškotojai naudos aukštą VG santykį.
  • VG suteikia švelnesnį pojūtį gerklėje nei PG.
  • Jis yra daug tirštesnis nei PG ir reikia daugiau laiko prisotinti medvilnę vape ritėje. Kol tai neįvyks, garinimo metu gali atsirasti sausų (tuščių) įtraukimų.
  • Dėl VG tankio bako valymas yra sunkesnis, palyginti su PG.

Antifrizas. Kaip ir etilenglikolis bei propilenglikolis, glicerolis yra nejoninis kosmotropas (angl. „kosmotrope“), kuris formuoja stiprius vandenilinius ryšius su vandens molekulėmis. Šie ryšiai yra stipresni nei vandeniliniai ryšiai tarp vandens molekulių. Būtent ši savybė trukdo ledo formavimuisi. Jei vandenyje glicerolio yra 70 %, skysčio stingimo temperatūra siekia –38 °C. Laboratorijoje glicerolis yra bendras tirpiklių komponentas fermentiniams reagentams, kurie laikomi žemesnėje nei 0 ° C temperatūroje, nes sumažina užšalimo temperatūrą. Taip pat naudojamas kaip apsauginis agentas nuo ledo kristalų organizmams (bakterijos, nematoidai, žinduolių embrionai), kurie yra patalpinti sušaldytuose tirpaluose.

Kaip žaliava kitų cheminių medžiagų gamybai. Glicerolis naudojamas nitroglicerino gamybai, kuris savo ruožtu naudojamas įvairių sprogstamųjų medžiagų gamybai, pavyzdžiui, dinamitui. Nitroglicerinas dažnai naudojamas anginos simptomams mažinti, naudojamas tablečių arba purškiamo aerozolio pavidalu. Oksiduojant glicerolį yra gaunama mezoksalio rūgštis.

Vibracijų slopinimas. Glicerolis naudojamas kaip slėgio matuoklių užpildas vibracijai mažinti. Išorinės vibracijos, iš kompresorių, variklių, siurblių ir kt., sukelia harmoningą vibraciją Bourdon slėgio matuokliuose, dėl kurių rodyklė, kuri rodo slėgio rodmenis, gali per daug judėti, ko pasakoje bus fiksuojami netikslūs rodmenys. Taip pat per didelis rodyklės judėjimas gali pažeisti vidinius elementus ar krumpliaračius, kas skatina susidėvėjimą.

Kino filmų industrija. Čia glicerolis naudojamas tada, kai filmuojami siužetai, kuriuose naudojamas vanduo, kad tuose vietose vanduo neišdžiūtų per greitai. Taip pat glicerolis naudojamas kartu su vandeniu (maždaug 1:99 proporcija), kad sukurti sklandžiai dūminę aplinką. Tirpalas yra išgarinamas ir į patalpą tiekiamas ventiliatoriumi.

Glicerolis gali būti pakaitalas vandeniui ultragarsiniuose tyrimuose.

Moksliniuose tyrimuose. Vykdomi tyrimai gauti naudingus produktus iš glicerolio gauto biodyzelio produkcijos metu:

  • vandenilio dujų gamyba;
  • glicerino acetato kaip potencialus kuro priedas naudojimas;
  • konversija į propilenglikolį;
  • konversija į akroleiną;
  • konversija į etanolį;
  • konversija į epichlorhidriną – žaliavą epoksidinėms dervoms.

Metalo apdirbime glicerinas naudojamas grūdinimo procese siekiant mažesnio temperatūrinio perkritimo, lengvesnio kitų komponentų įterpimo (boras, molibdenas ir kt.), anglies, vandenilio ir deguonies įterpimo į metalo paviršių. Glicerinas taip pat užtikrina tolygesnį paviršiaus drėkinimą, todėl grūdinimo procesas tampa vientisesnis.

Svarbu: įdėkite prekę į krepšelį, užpildykite gavėjo anketos duomenis ir patvirtinkite užsakymą. Ačiū!

Taupydami Jūsų brangų laiką, užsakytas prekes pristatysime nurodytuoju adresu Jums patogiu metu visoje Lietuvoje!

*- Prekių nuotraukos gali neatitikti realios prekių ir jų pakuotės išvaizdos, spalvos, komplektacijos ar formos. Informacija prekės aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali nesutapti su informacija ant prekės pakuotės, bei nėra tikslus prekės panaudojimo būdas. Pateikti duomenys apie prekių likučius ir kainas tam tikrais atvejais gali skirtis nuo realios prekių kainos ir jų likučių

**- Produktas atitinka maisto priedui E422 keliamus reikalvimus, bet nėra skirtas naudoti kaip maisto priedas.

Signalinis žodis: Netaikoma

Pavojaus piktogramos: Netaikoma 

Pavojingumo frazės: Netaikoma

Atsargumo frazės: Netaikoma

Panašios prekės

(8 other products in the same category)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password